Lys på stien ved Duevej

28. november 2019

Der har hidtil været meget mørkt på den sti i Frederiksværk, der løber fra Duevej ned gennem skoven til Solvænget. Det bliver der lavet om på i december, hvor der sættes lys op på stien.

I midten af december, nærmere bestemt i uge 50, kommer der lys på stien mellem Duevej og Solvænget, og det er en lidt speciel slags belysning, der er tale om.

Det skyldes, at der er en fredning i det område, som stien ligger i, og for at kunne bevare fokus på naturen må der kun sættes lav belysning op. Det betyder, at det ikke bliver den samme slags belysning med høje lygtepæle, som mange måske kender fra andre stier i kommunen, men derimod nogle, der kun er 1,2 meter høje.

Udover at der kommer lys på stien, bliver der også opsat en ny bom, når lyset er etableret. Bommen kommer op ud for den naturlegeplads, der ligger ved siden stien. Den skal få cykelister til at sænke farten, når de kører ned ad bakke, så dem der leger på legepladsen ikke føler sig utrygge.

Arbejdet går i gang i uge 50 og forventes at vare omkring en uge, dog med forbehold for vind og vejr. Skulle der ske ændringer i tidsplanen, vil vi naturligvis informere om det på kommunens hjemmeside.