Flere blomster til de vilde bier i Halsnæs

11. juni 2019

Onsdag d. 12. juni giver en 3. klasse fra Hundested Skole Halsnæs Kommune en hjælpende hånd. Ved at så blomsterfrø i Hundested vil kommunen skabe bedre leveforhold for de vilde bier, sommerfugle og andre insekter, der flyver omkring i Halsnæs. Pressen er meget velkommen til at møde op og deltage i såningen.

Både Anja Rosengreen, som er formand i Udvalget for Miljø og Plan i Halsnæs Kommune, og eleverne fra tredje klasse trækker i arbejdstøjet, når de sammen vil gøre en indsats for, at der kommer flere vilde blomster til de vilde bier. Den blomsterfrøblanding de sår består af frø indsamlet fra vilde blomster i den danske natur, og frøblandingen er med til at give bier, sommerfugle og insekter fødekilder, der er mangel på.

Anja Rosengreen glæder sig over, at der nu er udsigt til flere blomster til bierne:

”Lige nu er bestanden af både vilde bier og vilde blomster faldende, så det er rigtig positivt, at vi forhåbentlig kan være med til at vende den udvikling ved at så blomsterfrø flere steder i Halsnæs. Biernes bestøvning er vigtig for udbyttet af afgrøder, for eksempel betyder den, at vi får bedre og flottere jordbær om sommeren, så det er noget, vi skal værne om”, siger hun og fortsætter:

”Jeg synes, det er et godt initiativ, at børnene fra 3. klasse skal være med til at så blomsterfrøene. Det bliver rigtig hyggeligt, og så giver det anledning til, at børnene lærer om, hvor vigtige bierne er for vores økosystemer, og hvorfor det er vigtigt, at vi passer på både bier og blomster”.

Blomsterfrøblandingen, der bliver sået, indeholder 28 forskellige arter af vilde blomster, som allerede fra juli vil pryde landskabet i Halsnæs og bringe ny næring til kommunens sultne bestøvere.

Tid og sted

Helt præcist bliver blomsterfrøene sået onsdag d.12. juni kl. 10-11 i Mellemrummet ved petanquebanen på Strandvejen i Hundested (over for Løngangen). Pressen er velkommen til arrangementet.