Kampagne: Er din have fri for sprøjtegift?

22. maj 2019

Gør din have endnu mere naturlig, og deltag i konkurrencen om at vinde et gavekort på 500 kr. til lokalbutikker i kommunen.

Halsnæs kommune opfordrer igen i år borgere til at lade være med at bruge sprøjtegift i deres private haver, fordi det påvirker havernes blomster, dyr og insekter. Det fortæller viceborgmester i Halsnæs Kommune, Anja Rosengreen:

”Hvis du ikke bruger sprøjtemidler i din have, gør du et lokalt tiltag for mere biodiversitet, og det vil gavne en lang række af arter. Mikro- og makroorganismer omsætter dødt organisk materiale til næring for havens planter og med flere blomstrende planter og mere liv under jorden, vil det gavne sommerfugle, pindsvin og fugle. Din have vil dermed blive et lille økosystem” siger Anja Rosengreen, og fortæller, at sprøjtemidlerne også har indvirkning på grundvandet:

”Når der bruges sprøjtemidler kan det trænge ned i grundvandet. Det gælder også i private haver”.

Spred budskabet: Vis at din have er giftfri

For at få så mange giftfri haver i Halsnæs som muligt, skal vi inspirere hinanden til at lægge sprøjtegiften på hylden. Har man en have, der er fri for sprøjtegift, kan man tilmelde den www.giftfri-have.dk . På den måde viser man, at ens have er giftfri, og det kan samtidig være en opfordring til andre om at gå samme vej. Hjemmesiden og initiativet ”Giftfri Have” er startet af Danmarks Naturfredningsforening og Praktisk Økologi for at hjælpe haveejere med at droppe sprøjtegift.

Når du tilmelder din have, deltager du i konkurrencen om et af to gavekort a 500 kr. til lokalbutikker i kommunen. Konkurrencen løber til og med den 1. juni 2019 og gælder for alle slags haver. Vinderne får direkte besked, og deres navne bliver offentliggjort på Halsnæs Kommunes hjemmeside.

Fakta

Over 17.000 haver er tilmeldt ”Giftfri Have”. Med flere end 380 tilmeldte haver er Halsnæs Kommune en af de kommuner i landet, som har flest giftfri haver registreret. Det er naturligvis glædeligt, og her er stadig plads til endnu flere sprøjtefri kvadratmeter.