Blå Flag vajer på tre strande

28. maj 2019

Tre steder i Halsnæs Kommune kan man nyde sommeren på en strand med det Blå Flag. Sæsonens første Blå Flag hejses af kommunens borgmester 1. juni i Liseleje.

Liseleje Strand uden mennesker

Liseleje Strand er klar til at byde badende sommergæster klar med Blå Flag.

Badesæsonen nærmer sig, og i Halsnæs Kommune er der flere skønne steder, hvor man kan hoppe i bølgerne.

Det gælder ikke mindst på de tre Blå Flag-strande i kommunen, som findes henholdsvis ved Liseleje, på Trekanten i Hundested og på stranden ved Gråstensvej nord for Kikhavn.

Strandene med Blå Flag er kendetegnet ved, at badevandet er rent, at der er livrednings- og førstehjælpsudstyr samt toiletfaciliteter og affaldssortering. I Liseleje og ved Trekanten i Hundested er der desuden handicapfaciliteter. Og har man lyst til mere end blot at ligge på stranden, vil der gennem sommeren være flere natur- og miljøaktiviteter at deltage i. 

På Blå Flag-strandene vil der i perioden juni til august være livreddere til stede hver weekend mellem kl. 10-18 - og i skolernes sommerferie alle dage mellem kl. 10-18.

Sæsonens første Blå Flag hejses på stranden i Liseleje lørdag den 1. juni kl. 12, hvor Liseleje Borgerforening med assistance af borgmester Steffen Jensen står for ceremonien. På Trekanten hejses flaget den 5. juni kl. 08 af næstformand i Udvalget for Miljø og Plan Helle Lunderød sammen med Danmarks Naturfredningsforening lokalafdeling Hundested, Ved begge ceremonier er alle velkomne til at deltage.

På Stranden ved Gråstensvej hejses flaget den 3. juni af kommunens forvaltning uden ceremoni.

Fakta:

  • I Halsnæs Kommune er der tre Blå Flag-strande og 12 andre badestrande langs kommunens kyster mod Kattegat, Roskilde Fjord og Isefjorden. 
  • Badevandskvaliteten bliver testet 10 gange i sæsonen på Blå Flag-strande og fem gange på de øvrige strande i Halsnæs Kommune.
  • Man kan læse mere om det Blå Flag ved at trykke på linket her - her kan man også følge resultaterne af badevandskvaliteten.