Minister besøgte velfærdsbibliotek

11. april 2019

Innovationsminister Sophie Løhde besøgte onsdag Velfærdsbiblioteket og Nærdepotet på plejecenter Løvdalen i Frederiksværk til en snak om hjælpemidler og velfærdsteknologi til borgerne men også om forenkling af dokumentation og arbejdsgange for de ansatte.

besøg

På rundturen blev minister Sophie Løhde præsenteret for velfærdsteknologi lige fra skærebrædder og bestik til gigtplagede borgere, og robotstøvsugere. Alt sammen teknologi som kan gøre hverdagen lettere for kommunens borgere. Med Velfærdsbiblioteket og Nærdepotet er der fokus på, at regler og paragraffer træder i baggrunden til fordel for den enkelte borgers behov og hurtigere adgang til hjælpemidler. Et fokus, der faldt i god jord hos ministeren.

”Med et sted som Velfærdsbiblioteket bliver det tydeligt, hvad der sker, når tillid træder i stedet for papirnusseri og bureaukrati. Derfor skal forenkling også stå højt på dagsordenen - ikke kun i kommunerne men også på Christiansborg. For vi har alle et ansvar, hvis det her skal lykkes,” siger Sophie Løhde, som også gav Velfærdsbiblioteket og Halsnæs Kommune en anbefaling med på vejen. 

”Det er naturligvis helt op til kommunen, hvordan man vil bruge og udvikle Velfærdsbiblioteket. Men jeg kan sagtens se for mig, at næste skridt på vejen kunne være en udvidelse af bibliotekets tilbud, så borgerne også får mulighed for at låne velfærdsteknologiske løsninger og hjælpemidler med hjem. På den måde kan de få lejlighed til at prøve dem af i vante omgivelser i en periode.” 

Efter rundvisningen fortalte borgmester Steffen Jensen om, hvordan Halsnæs Kommune arbejder med forenkling af processer, dokumentation og arbejdsgange i kommunens institutioner, områder og virksomheder.

”Her i Halsnæs Kommune ønsker vi mere nærhed og mere kvalitet i den service, vi giver vores borgere. Derfor står jeg og hele byrådet sammen om en dagsorden, der skal fjerne eller forenkle regler og arbejdsgange. Det skal give mere tid til de ting, der betyder noget for borgerne. Nemlig en god service. Velfærdsbiblioteket og nærdepotet er to gode eksempler på netop dette,” udtaler Steffen Jensen.

Velfærdsbiblioteket og nærdepotet slog sidste år dørene op på plejecenter Løvdalen i Frederiksværk. Formålet er blandt andet at støtte og hjælpe borgerne i kommunen med at blive mere selvhjulpne samtidig med, at det sker med så lidt bureaukrati som muligt.