Halsnæs sætter fokus på demens

29. april 2019

Folkesygdommen demens kan ramme alle, og sygdommen kan udvikle sig lige så forskelligt, som de mennesker, den rammer. Det har ikke bare stor betydning for den demensramte men også for de pårørende. Derfor sætter Halsnæs Kommune nu fokus på sygdommen med en demensuge for både demensramte, pårørende og andre interesserede.

ældre

Arkivfoto

Demensugen løber af stablen fra den 6. til og med den 9. maj og byder blandt andet på pårørendeoplæg, ligesom Paraplyens orkester spiller op til erindringsdans. Arrangementerne skal være med til at give nuancerede historier om demens og inspirere til, at borgerne også selv kan skabe demensvenlige aktiviteter og forbindelser på tværs af kommunen.

Demensugen bliver afholdt af Halsnæs Kommune og Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark, der er gået sammen om at skabe opmærksomhed omkring sygdommen og gøre Halsnæs og resten af Danmark endnu mere demensvenligt.

Udvalgsformand for Ældre og Handicappede, Thue Lundgaard Curry ser frem til at sætte demens på dagsordenen.

”Vi ved, at flere og flere rammes af demens. Det er en af de hurtigst voksende folkesygdomme. Derfor er der også et øget behov for, at vi ikke bare udbreder viden om sygdommen men også skaber opmærksomhed om, hvordan man lever med demens tæt inde på livet. Det er vigtigt for at sikre en god livskvalitet hos de demensramte og deres nærmeste. Derfor har vi fra politisk side også valgt at sætte fokus på demens de kommende år,” udtaler Thue Lundgaard Curry.  

Program for demensugen

Mandag den 6. maj kl. 17-19: Pårørendeoplæg på Frederiksværks Bibliotek.
Kom til dialogmøde med Ina Kjøgx Pedersen, der har skrevet bogen "Drengen der blev væk - Mor, mig og demensen"

Tirsdag den 7. maj kl. 17-18.30: Lyttesalon på Hundested Bibliotek.
Her sættes der fokus på demens, og der læses både en novelle og digte, der kan sætte tanker i gang.

Onsdag den 8. maj kl. 13:30-15:30: Erindringsdans i Paraplyen - Frederiksværk.
Paraplyens orkestrer spiller op til dans, så tag din partner eller en ven med. Paraplyens dansere deltager også, så kommer du alene, er der en, du kan danse med.

Torsdag den 9. maj kl. 13-17: Viden og inspiration for alle i Gjethuset.
Hvordan er vi sammen om at leve med demens? Læge Aster Schepel kommer og fortæller om hjernens funktioner, og forfatter Jørgen Conradsen, der har skrevet bogen "Afmagt", giver den pårørendes perspektiv.


Alle arrangementer er gratis.