Afprøvning af sirenevarsel

26. april 2019

Sirenerne hyler onsdag den 1. maj 2019 klokken 12, når varslingssystemet afprøves.

Sirene - Indhold

Onsdag den 1. maj 2019 fra kl. 12 til kl. 12.15 afprøver Beredskabsstyrelsen i samarbejde med politiet det landsdækkende varslingssystem for at teste hele systemet, men også for at minde befolkningen om sirenernes anvendelse og betydning.

Sirenerne afgiver signal tre gange.

Hvordan lyder signalerne under afprøvningen?
De to første signaler, der betyder ”Gå inden døre”, er en tone, der stiger hurtigt og falder langsomt igen. Tonen lyder 4 gange, og signalet varer i alt 45 sekunder.
Under den årlige afprøvning er det kun en test, men normalt betyder signalet: Gå ind og søg information hos DR eller TV2.
Det sidste signal, der betyder ”Faren er forbi”, er én lang tone, der varer i alt 45 sekunder. Signalet betyder normalt: Du kan nu forlade den indendørs beskyttelse.

Afprøvning af sms-varslingssystemet
Døve, hørehæmmede og døvblinde bliver varslet samtidigt med øvrige borgere, og den årlige afprøvning er således også en test af sms-varslingssystemet.


Ring ikke til 112 eller 114
Når sirenerne hyler, er der som nævnt tale om en test. Man skal ikke ringe til 112 eller 114, fordi sirenerne hyler – hverken under testen, eller hvis sirenerne tages i brug på baggrund af en reel fare. Unødvendige opkald kan blokere for livsvigtige opkald til alarmcentralen.