Nu går Hundestedspillet i luften

11. april 2019

Nyt familievenligt byspil indvies lørdag den 13. april kl. 11 i Hundested. Spillet har polarforskeren Knud Rasmussen som omdrejningspunkt og tager hele familien rundt i byen.

I påsken 2019 lanceres endnu en oplevelse for børn og voksne i Hundested, nemlig Hundestedspillet.

Hundestedspillet er et byspil, som tager spillerne med ind i et univers, hvor de skal hjælpe polarforskeren Knud Rasmussen afsted på ekspedition til Grønland. 

Spillet har en fysisk del med poster, som er placeret syv steder i byen og på havnen. Det har også en digital del, hvor man kobler sig på hundestedspillet.dk med mobiltelefon eller tablet. Undervejs bliver man guidet fra post til post for at løse opgaver og samle point, som kan hjælpe Knud Rasmussen af sted på ekspedition. På hjemmesiden indtaster man så sine svar og resultater.

Hundestedspillet er gratis og tager 30-45 minutter at gennemføre. Målgruppen er alle fra ni år og opefter - men alle med en voksen som hjælper eller en barnlig sjæl kan spille med. Skoleklasser fra Hundested Skole har allerede testet spillet og fandt det både sjovt og udfordrende. 

"Her er en oplevelse, der passer til Hundesteds DNA. Det handler om at have det sjovt sammen i Knud Rasmussens univers. Spillet viser, at vi tør tænke nyt i byudviklingen, og at det at bevæge sig i byen kan være en oplevelse i sig selv. Jeg glæder mig rigtig meget til selv at prøve det med mine børn," siger borgmester Steffen Jensen.

Med det nye byspil bliver deltagerne ført omkring både Hundested by og havn. Det er med til at binde Hundested sammen i et nyt, spændende univers. Det var helt naturligt, at universet skulle tage udgangspunkt i Knud Rasmussen, hvis sommerhus er omdannet til museum og er en attraktion i Hundested, og om sælerne, som har lagt navn til byen. 

Spillet giver desuden børn mulighed for at koble deres brug af telefonen med brug af kroppen og brug af byen. Og når børnene aktiveres, får det hele familien til at bevæge sig. 

Hundestedspillet indvies af borgmesteren lørdag den 13. april kl. 11 ved Gubbentorvet på Nørregade i Hundested. Efter indvielsen er der mulighed for selv at prøve spillet.

 

Fakta

  • Indholdet af spillet er udviklet af spilproducenten Participation Design Agency.
  • Halsnæs Kommune har modtaget støtte til spillet af Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje.
  • Industrimuseet Frederiks Værk har bidraget med historisk viden om Knud Rasmussen, som også findes på spillets poster, og som henvender sig til dem, der vil vide mere. 
  • Posterne er etableret, så der tages hensyn til sikkerhed. Det vil blandt andet sige, at bevægelse er med afstand til vejene. Spillet gør særligt opmærksom på, at spillerne skal se sig for, når de skal krydse veje.