Grønt lys til ombygning af rundkørsel

13. marts 2019

Borgmesteren i Halsnæs Kommune glæder sig over udsigten til, at trafikeret rundkørsel i Kregme med regeringens infrastrukturplan snart kan blive lavet til signalanlæg. Ombygningen til signalanlæg vil tage kilometer af de daglige køer og gøre livet lettere for de nordsjællandske bilister, påpeger borgmesteren.

Kregme

Rundkørslen i forgrunden, som nu kan ombygges til signalanlæg som følge af infrastrukturplanen indgået mellem regeringen og DF. Arkivfoto.

Det var en utroligt glad borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen, der onsdag modtog nyheden om, at rundkørslen i den nordsjællandske by Kregme snart kan bygges om som konsekvens af infrastrukturplanen fra regeringen og DF.

Rundkørslen er et knudepunkt mellem flere hovedveje i den sydøstlige del af Frederiksværk, hvilket skaber store problemer med køer i både morgen- og eftermiddagstrafikken. Derfor har borgmesteren også længe efterspurgt en ombygning af knudepunktet, så livet kan blive lettere for passagererne i de 20.000 biler, som hver dag kører gennem Kregme-rundkørslen.

"Jeg er både utroligt glad og lettet over, at politikerne på Christiansborg har lyttet til de virkelig gode argumenter, der har været for at ombygge den eksisterende rundkørsel. Der er blevet lavet et meget grundigt forarbejde, hvor beregninger fra Vejdirektoratet viser, at en ombygning er særdeles rentabel for samfundet. Jeg hæfter mig især ved, at bilisterne nu kan se frem til at få skåret køen ned fra op mod syv kilometer til blot 25 meter. Det er noget, der virkelig kan mærkes for den enkelte borger og erhvervsbilist, som hver dag kører igennem Kregme. Jeg er derfor rigtig glad for, at det i infrastrukturplanen er prioriteret, at arbejdet allerede kan komme i gang her i 2019," siger Steffen Jensen.

Fakta:

  • Rundkørslen i Kregme er statsvej og knudepunkt mellem den gennemgående Hillerødvej, Frederikssundsvej og Kappelhøjvej.
  • Omkring 20.000 biler passerer dagligt gennem rundkørslen i Kregme.  
  • Som en del af regeringen og DF's infrastrukturplan igangsættes der i 2019 et projekt vedrørende ombygning af rundkørslen i Kregme til signalanlæg. Projektet vurderes at koste 22,7 mio. kroner i anlægsudgifter og er beregnet til at have en intern rente på 80 procent, hvilket er meget højt. Udgifterne til projektet finansieres af regeringsreserven.
  • Ombygningen af rundkørslen til signalanlæg vurderes ifølge Vejdirektoratet at tage 30-34 måneder, hvoraf selve anlægsfasen tager cirka seks måneder.