Halsnæs trækker nye borgere til

14. juni 2018

Flere borgere end forventet flytter til Halsnæs Kommune. Det kan bl.a. spores i salget af grunde i kommunen, hvor parcelhusgrund nummer 100 i området Kregme Syd netop er blevet solgt. Borgmesteren peger på fornuftige boligpriser, godt nærmiljø og kort afstand til hovedstaden som årsager til den positive udvikling.

Borgmester Steffen Jensen underskriver salget af parcelhusgrund nummer 100 i Kregme Syd. Foto: Halsnæs Kommune.

Der bliver for tiden støbt fundamenter og rejst spær til den store guldmedalje i området Kregme Syd.

Således rundede udbygningen af området i udkanten af Frederiksværk forleden en milepæl, da borgmester Steffen Jensen på kommunens vegne kunne underskrive salget af parcelhusgrund nummer 100 - heraf er 40 grunde solgt alene over det seneste år.

At der er godt gang i salget af lokale byggefelter, vækker da også i sig selv glæde hos borgmesteren i Halsnæs Kommune. Men glæden bliver ekstra stor af, at 60 procent af grundene er solgt til borgere, der før boede uden for kommunen og dermed har valgt Halsnæs som deres nye hjem.

Attraktive forhold lokker

At flere vælger Halsnæs Kommune til, kan også ses i en dugfrisk befolkningsprognose. Her går kurven ikke blot opad - der kommer også flere borgere til, end det var forventet.

Den positive udvikling skyldes ifølge borgmesteren en kombination af et attraktivt nærområde og gunstige forhold på boligmarkedet.

"Kommunen har i sig selv meget at byde på med smuk natur og et unikt fællesskab, hvor man tager sig tid til hinanden og ikke bare bliver én i mængden. Det ved jeg, at mange sætter pris på. Desuden bliver det meget attraktivt både at bygge og bo her i kommunen, når man kan se, at det kan lade sig gøre at realisere sine boligdrømme og samtidig få både familie- og jobliv til at hænge sammen," siger borgmester Steffen Jensen.

Med det henviser han til, at boligpriserne i Halsnæs stadig er på et fornuftigt niveau, selv om kommunen blot ligger 45 minutters kørsel fra København.

Eksempelvis har man kunnet erhverve en grund i Kregme Syd til omkring en tredjedel af den pris, som en tilsvarende grund ville have kostet i en af nabokommunerne.

"Det er rigtig positivt, at vi bliver flere indbyggere i Halsnæs. Vi byder gerne flere velkommen, og derfor går vi også stille og roligt i gang med at se på næste etape i Kregme Syd og på færdiggørelsen af området til gavn for både eksisterende og kommende beboere. Lokalplanen danner i hvert fald basis for, at det bliver et rigtig rart område at bo i, og jeg glæder mig meget til at følge udviklingen," siger Steffen Jensen.

Fakta 

  • Pr. 1. maj 2018 var der 31.276 borgere i Halsnæs Kommune. Det er 108 flere, end der var 1. januar 2018, og 76 borgere mere, end befolkningsprognosen havde forudsagt.
  • Udstykningen Kregme Syd består i sin helhed af fem veje, hvoraf parcelhusgrundene på tre veje nu er udsolgt. Hertil kommer ca. 30 rækkehuse i indercirklen på Tårnvænget, som er under udvikling. Inden længe er håbet desuden, at projekteringen af de to sidste veje, Degnevænget og Klokkevænget, kan gå i gang. 
  • Flere andre projektgrunde og ejendomsprojekter i Halsnæs Kommune er desuden på vej i udbud. Det drejer sig bl.a. om Kregme Skole, Lerbjerg Børnehave i Hundested samt en del af Højbjergområdet i Lynæs.