Idémøde om fejring af grundlovsdag

9. april 2018

Grundlovsdag skal være en folkefest. Halsnæs Kommune inviterer derfor forenings- og kulturlivet til idémøde fredag den 13. april i Gjethuset, for at få input og høre gode idéer til, hvordan fejringen af demokratiet kan foregå, og ikke mindst hvilken rolle foreningerne, kulturaktørerne og borgerne selv ønsker at spille på dagen.

Gjethuset set fra Torvet

Grundlovsdag er demokratiets dag, og visionen for Halsnæs Kommune er, at dagen skal markeres med en folkefest den 5. juni 2018, hvor den frie samtale og det folkelige engagement fejres i omgivelserne omkring Gjethuset i Frederiksværk. 

I vores forenings- og kulturliv udspiller den helt jordnære udgave af demokratiet sig – og derfor ønsker kommunens Udvalg for Kultur, Idræt og Demokrati, at alle de lokale foreninger og kulturaktører spiller en central rolle denne dag. 

Tanken er herigennem at give alle de aktive og engagerede mennesker i Halsnæs denne mulighed for at vise frem, hvad de laver, og deltage i samtalen med politikere og borgere om, hvad det er for et samfund, vi ønsker os.

Alle interesserede er velkomne til at deltage i det indledende idémøde i Gjethuset fredag den 13. april kl. 15-16.30. Så mød op, hvis du eller din forening vil være med – eller bare høre mere om planerne for grundlovsfesten.  

Kom og vær med til at udvikle rammerne for fejringen af grundlovsdag - og ikke mindst få idéer til, hvordan du og din egen forening kan spille en rolle.

Program for mødet i Gjethuset fredag den 13. april kl. 15-16.30: 

1. Velkommen og introduktion til idéen om en grundlovsfejring ved Helle Lunderød, formand for Udvalg for Kultur, Idræt og Demokrati.

2. Rammerne – de fysiske og praktiske rammer for dagen.

3. Hvordan kan din forening være med til at fejre demokratiet på grundlovsdag? 
 
Vil du deltage i mødet, så kontakt Tilde Larsen Olsen på tillo@halsnaes.dk med information om hvem der deltager fra din forening – senest onsdag den 11. april 2018 – af hensyn til forplejning.