Minister besøgte plejecenter i Halsnæs

12. februar 2018

Ældreminister Thyra Frank fik både snakket med beboere, set på ældrecykler og drøftet personalets udfordringer med bureaukrati, da hun fredag besøgte Frederiksværk Plejecenter Arresøparken.

Thyra Frank og borgmester Steffen Jensen hilste bl.a. på beboere på rundturen på Frederiksværk Plejecenter Arresøparken.

Solen skinnede smukt gennem den lange midtergang på Frederiksværk Plejecenter Arresøparken, da ældreminister Thyra Frank fredag eftermiddag lagde vejen forbi Halsnæs for at besøge plejecentret.

Her havde ministeren bl.a. lejlighed til at tale med beboere og ansatte og høre om de gode erfaringer, som kommunen har med Leve-Bo-konceptet, hvor der arbejdes med at gøre det trygt og hjemligt at bo på plejecenter og samtidig have et aktivt liv.

Thyra Frank besøgte også køkkenet, hvor maden fra det fælleskommunale selskab "Mad til hver dag" gøres klar, og hvor der også jævnligt laves mad sammen med beboerne. En ordning, som der har været stor tilfredshed med.

"Vi har rigtig meget i Halsnæs, som vi med stolthed kan vise frem til ældreministeren. Hver dag gør de ansatte her på Arresøparken Plejecenter et stort arbejde for, at livet også føles godt og trygt, selv om det finder sted på et plejecenter. Faktisk har et af byrådsmedlemmerne spist den samme mad som beboerne i en måned for at tjekke kvaliteten, og han var meget tilfreds. Men det er heller ingen hemmelighed, at der også er udfordringer især med den mængde af bureaukrati og dokumentation, som tager tid fra de ansattes direkte pleje. Det havde jeg lejlighed til at drøfte med Thyra Frank efter hendes rundtur, og jeg håber, at det giver anledning til eftertanke, når regeringen fremadrettet beder kommunerne effektivisere uden at give os resurserne til det," sagde borgmester Steffen Jensen (A) efter ministerens besøg.
 
På rundtur i kommunerne
Ældreministeren selv tog mange positive erfaringer med sig fra besøget i Halsnæs Kommune:

"Det har været en god dag med dejlige indtryk," sagde Thyra Frank.
 
"Det har været et glædeligt besøg, hvor jeg ser, at der sker rigtig meget. Der er en begejstring her, og man skal brænde for, at man kan tænde andre, og jeg går tændt herfra," sagde hun efter besøget, hvor hun også roste initiativer som Tour de Halsnæs og erindringsdans.
 
Besøget på Frederiksværk Plejecenter Arresøparken indgik i en rundtur i kommunerne, som ældreministeren for tiden er på for at indsamle gode erfaringer på ældreområdet og høre om, hvordan man lokalt arbejder med værdig ældrepleje.