Mobilspil skal binde havn og by sammen

2. januar 2018

Et nyt og innovativt spil til mobilen skal binde Hundested by og havn sammen til én samlet oplevelse for besøgende. Erhvervsministeriet har netop støttet udviklingen af spillet med 133.500 kr. fra sin forsøgspulje til landdistrikter.

Forestil dig, at du og din familie en sommerdag besøger Hundested Havn. Her bliver I via en af børnenes mobiltelefoner engageret i et spil, hvor børnene skal hjælpe Knud Rasmussen med at gøre klar til den næste ekspedition til Grønland. Undervejs skal I løse nogle opgaver der både er sjove og lærerige, og I skal bevæge jer fra post til post igennem havnemiljøet og op i byen. 

Når I en times tid senere er færdige, har I grint, set på sæler i bybilledet og har nydt hinandens selskab. I beslutter jer for at slappe lidt af, og mens I køber kaffe til de voksne og is til børnene, får I også lige købt lidt sommertøj i byen. 

Delt by skal bindes sammen

Alle der har været i Hundested om sommeren har oplevet den intense stemning på oplevelseshavnen, hvor alle flokkes, og hvor der for alvor er liv. Men Hundested er en by, der er delt i det spændende havnemiljø og et mindre spændende bymiljø omkring Nørregade. Et nyt oplevelsesspil bliver én af løsningerne på at binde havn og by sammen. 

Formålet med oplevelsesspillet, som i 2018 vil blive udviklet i Hundested, er først og fremmest, at besøgende kan have det endnu sjovere i Hundested, men også at gøre det naturligt for familier at bevæge sig rundt i både havnemiljø og byens miljø. 

Erhvervsministeriet støtter projektet

Ideen om et oplevelsesspil er opstået i samspil mellem Halsnæs Kommune og Hundested Erhverv, der siden 2016 har samarbejdet om udfordringen med at skabe flere oplevelser i Nørregade i Hundested. 

Heldigvis er der også andre der synes, at ideen er god, og derfor har Erhvervsministeriet valgt at støtte etableringen med 133.500 kr. fra sin forsøgspulje til landdistrikter. Pengene går til udvikling og etablering. Halsnæs Kommune bidrager med den resterende del af pengene og samt projektledelse.

Hundested Skole har takket ja til at have børn og lærere som spiltestere, og Knud Rasmussens Hus bidrager med faglighed, så sjov og leg bliver kombineret med autentisk viden om Knud Rasmussen, og de udfordringer han stod med.  

En del af forskønnelsen af Nørregade

Problematikken omkring det oplevelsesrige havnemiljø og den mindre interessante handelsgade var udgangspunktet, da Halsnæs Kommune og Hundested Erhverv satte sig for at arbejde aktivt for at gøre både byen og handelsgaden Nørregade mere spændende, og binde dem sammen til en oplevelse for borgerne og for de besøgende turister. 

Der er imidlertid ikke én løsning, der med et trylleslag gør Nørregade til en interessant handelsgade, og flere midler er taget i brug. For et år siden blev kunstværket SPANT og lysværket på pladsen foran Gubben afsløret. I 2017 er belysningen i Nørregade og en række bænke udskiftet med elementer, der gør stemningen bedre og er udført i materialer, der giver associationer til havnen.