Masser af oplevelser ved Blå Flag

24. juni 2016

De tre Blå Flag-badestrande i Halsnæs Kommune byder i løbet af sommeren på spændende sommeraktiviteter og gode badeforhold for kommunens borgere og besøgende.

Foto af hejsning af blåt flag ved Liseleje Strand

Borgmester Steen Hasselriis tog hul på badesæsonen og hejste det blå flag ved Liseleje Strand lørdag den 4. juni.

Sommeren igennem kan borgere og besøgende trygt bade, sole sig, fange krabber og som noget nyt deltage i Halsnæs Kommunes sommeraktiviteter ved de tre Blå Flag-strande ved Liseleje, Gråstenvej Strand nordøst for Kikhavn og Trekanten i Hundested.

Halsnæs Kommune byder nemlig på en bred vifte af spændende aktiviteter og informationer om natur og miljø til de strandbesøgende. 

Alle aktiviteter er gratis
Kom og ta’ med på en cykeltur, leg og lær med børnebørnene i vandkanten eller besøg det lokale renseanlæg, og bliv klogere på, hvordan vandet bliver holdt rent. 

Aktiviteterne løber af stablen fra den mandag den 27. juni til og med lørdag den 20. august 2016. Det er gratis, og du kan deltage uanset alder. Sommeraktiviteterne foregår i samarbejde med en række lokale foreninger og aktører, og som et led i, at Halsnæs er en sikker Blå Flag-kommune. 

Sommeraktiviteter ved Blå Flag strandene 2016
• 27. juni til 13. august (undtagen søndage): Klap en fisk på Hundested Havn, kl. 10–16.

• 27. juni til 14. august: Hils på din livredder, kl. 11:30–12.

• 7. juli: Rundvisning på Hundested Renseanlæg, Radmersvej 3, kl. 10–11:30.

• 25. juli og 27. juli: Bliv klog på havets små dyr, tang og sten og find din indre strandkunstner frem (For børn): Liseleje Strand, kl. 10–14. 

• 11. august: Rundvisning på Melby Renseanlæg, Tørvelodsvej 44, kl. 10–11:30.

• 20. august: Cykeltur til Arrenakke Bakker, mødested: informationsbygning på Liseleje Strand, (husk cykel), kl. 13–16.

Det betyder ‘Blå Flag’
Blå Flag er en garanti for, at stranden lever op til skrappe standarter til badevandskvalitet, renhed og gode faciliteter som toiletter og affaldssortering. Det betyder også, at der på Blå Flag-strande ikke må være hunde i perioden fra 1. juni til 31. august.

I skolernes sommerferie vil der desuden være livreddere tilstede, som skal være med til at gøre det ekstra trygt for de besøgende at bruge stranden.

Du kan få yderligere information om Blå Flag, badevand, aktiviteter og tidspunkter på kommunens hjemmeside eller i Blå Flag-informationsskabet ved de tre strande.