Halsnæs mangler overnatningssteder

24. juni 2016

Mange må gå forgæves, når de leder efter et sted at overnatte i Halsnæs. Derfor giver Halsnæs Kommune nu en hjælpende hånd til både nuværende overnatningssteder og til folk, der går med tanker om selv at starte op med at drive bed and breakfast, hytte- eller værelsesudlejning.

Foto til nyhed om mangel på overnatningssteder

Her i sommertiden lider Halsnæs under manglen på overnatningssteder. Efterspørgslen på ledige værelser og senge er større end udbuddet, og kommunens bed and breakfast-udbydere kan alle melde om kunder der jævnligt går forgæves, og dét er et problem for alle parter.

Det skal være nemmere for overnatningsstederne
Derfor sætter Halsnæs Kommune nu, efter et møde med en håndfuld af kommunens overnatningssteder, gang i flere aktiviteter. Tiltagene skal både hjælpe de eksisterende overnatningssteder med at udnytte den fælles kapacitet, og andre, der går med tanker om at åbne en bed and breakfast, hytteudlejning eller værelsesudlejning. Samtidig skal de i sidste ende gøre det nemmere for de gæster og turister, der nu går forgæves.

Halsnæs Kommune har sat gang i følgende aktiviteter:

• Overnatningsstederne får en oversigt over andre overnatningssteder, som de kan henvise gæster til, hvis de selv har alt optaget. 

• Der er udpeget ambassadører blandt overnatningsstederne, som gerne vil dele erfaringer og inspirere andre til at starte udlejning. 

• Planlægning af en kendskabstur, hvor overnatningsstederne kommer rundt og besøger hinanden, for at lære hinanden at kende, netværke og dele erfaringer.

Ønsker netværk med kollegaer
Mødet med de lokale overnatningssteder i Halsnæs Kommune kom i stand, fordi flere gerne vil lære hinanden bedre at kende. Deltagerne fortalte, at de ofte er nødt til at afvise gæster, der ønsker en overnatning, fordi de ikke har plads. De ønsker sig derfor flere kollegaer, som de kan henvise gæsterne til, og vil gerne have mere kendskab til dem, der allerede er i Halsnæs. 

Gæsterne er alt fra overnattende deltagere fra større fester i lokalområdet, håndværkere udenbys fra med arbejdsopgaver i Halsnæs, og til sommergæster fra andre egne af Danmark og blandt andre tyske, hollandske og amerikanske turister.  

Ambassadører og kendskabstur
På mødet blev det aftalt, at kommunen planlægger en kendskabstur i efteråret, hvor aktørerne kommer rundt og besøger de andre overnatningssteder, der allerede er i kommunen. 

Der er nu udpeget fire ambassadører blandt overnatningsstederne, som fremover kan fungere som inspiratorer og praktiske formidlere af alt det, man har brug for at vide, hvis man selv ønsker at kaste sig ud i at drive bed and breakfast eller anden form overnatning. 

De fire nye ambassadører for overnatningsstederne er:

• Karna Vinther og Per Werner Hansen - Bed & Breakfast Melby Snedkeri
• Dorte og Steen Hansen - Liselængen B&B
• Jette Nielsen - Bed and Breakfast i Annekset
• Mette Larsen - Fjordhytterne i Hundested

Hvis du går med tanker om at starte op med at bruge noget af dit hus på overnatning, åbne en bed and breakfast, udleje hytter eller andet, kan du henvende dig til en eller flere af ambassadørerne.