Bliv natur- og motionsven

8. juni 2016

Hvis du kender flere gode steder i naturen, og gerne vil dele dem med andre, så kan du blive frivillig natur- og motionsven - og gøre en forskel. Halsnæs Kommune inviterer sammen med tre andre nordsjællandske kommuner og Naturstyrelsen til informationsmøde for interesserede den 21. juni.

Foto af hede med blomster
Kender du et helt særligt sted i naturen? Ved du, hvor det er godt at fiske, eller hvor man kan se den smukkeste solnedgang – og har du lyst til at dele disse steder og oplevelser med andre? Hvis ja, så er det en glimrende idé at blive natur- og motionsven. 

Halsnæs, Gribskov, Helsingør og Fredensborg kommuner har sammen med Naturstyrelsen Nordsjælland et ønske om, at få flere af kommunernes borgere, der ikke færdes så tit i naturen, til at komme ud og opleve naturen. 

Som frivillig natur- og motionsven kan man på egen hånd eller sammen med andre være med til at give sine medborgere, der ikke kender naturen nær så godt, motivation og en hjælpende hånd til at færdes i naturen og bruge de mange fantastiske naturområder i Nordsjælland. 

Ta’ med til informationsmøde

Vil du høre mere om natur- og motionsvenner i Kongernes Nordsjælland, så kom med til informationsaften tirsdag den 21. juni kl 17.30-19.30 i Fredensborg Gamle Bio, Jernbanegade 4, 3480 Fredensborg.

Her kan du møde andre frivillige, og få mulighed for at fortælle om dine yndlingssteder i naturen. Samtidig vil naturvejleder Martin Wiberg og friluftskonsulent Flemming Larsen inspirere til, hvordan man kan agere i rollen som frivillig natur- og motionsven.

Du vil også få spændende information om nogle af de mange naturområder, der omslutter både din egen og dine nabokommuner – måske vil du opdage nye steder. 
I løbet af aftenen vil der blive serveret sandwich og kildevand. 
Du kan tilmelde dig informationsaftenen ved at gå ind på https://gribskov.nemtilmeld.dk/293/ eller sende en mail til krna@fredensborg.dk. Du kan også tilmelde dig ved at ringe på telefon 7256 6494. Sidste frist for tilmelding er torsdag den 16. juni.


Du bestemmer selv hvordan og hvornår

Der er ingen krav om, hvordan og hvor ofte du som natur- og motionsven vil vise dine naturperler frem, og der er heller ingen forventninger om, at samværet skal være forbundet med motion, som eksempelvis løbeture eller cykelture. 

Som natur- og motionsven kan du også vise en god legeplads frem, lave mad over bål eller gå ture i de mange, skov- og kystområder, som udgør Kongernes Nordsjælland.  

Kontaktperson i Halsnæs Kommune er sundhedskonsulent, Christina Schneekloth, e-mail chhh@halsnaes.dk eller telefon 4778 4387. 


Fakta om informationsaftenen

Hvornår: Tirsdag d. 21. juni 2016 kl. 17.30 - 19.30

Hvor: Fredensborg Gamle Bio, Jernbanegade 4, 3480 Fredensborg. 

Hvem: Enkeltpersoner og medlemmer af foreninger.

Det er gratis at deltage, men af hensyn til forplejningen skal du tilmelde dig. 

Tilmelding: Send en e-mail til krna@fredensborg.dk, ring på telefon 7256 6494 eller tilmeld dig på https://gribskov.nemtilmeld.dk/293/


Tilmeldingsfrist: Torsdag den 16. juni.

Forplejning: Der serveres sandwich og kildevand