Ny bestyrelse for Gjethuset på plads

21. juni 2016

En ny bestyrelse til Fonden Gjethuset er netop faldet på plads, og er nu indstillet til godkendelse i Erhvervsstyrelsen, inden den formelt kan påbegynde sit arbejde med den fremtidige udvikling af Kulturhuset Gjethuset og dets aktiviteter.

Udstilling i kulturhuset "Gjethuset" i Frederiksværk
Halsnæs Byråd besluttede på sit møde den 1. marts 2016, at der i forbindelse med ny struktur og ny overenskomst omkring drift og ledelse i Kulturhuset Gjethuset skulle nedsættes en ny bestyrelse, som en advokat skulle sammensætte på kommunes vegne.

Sammensætningen af den nye bestyrelse er blevet præsenteret for Byrådet, og nu indstillet til godkendelse i Erhvervsstyrelsen, som formelt skal godkende nye bestyrelser i erhvervsdrivende fonde.

Den nye bestyrelse for Fonden Gjethuset, der nu indstilles, består af: 

• Kim Jørgensen, direktør for områderne kultur, sundhed, natur og miljø i Halsnæs Kommune, har en solid ledelseserfaring fra såvel stat som kommuner, heriblandt Dragør Københavns kommuner, samt Miljøministeriet.

• Søs Krogh Vikkelsøe, programchef for kulturhusene Toldkammeret og Kulturværftet i Helsingør, tidligere konsulent i Helsingør og Gribskov kommuner, samt kurator i Gjethuset 2007-2008. Bor i Hillerød, men har tidligere boet i Frederiksværk, og været flittig bruger af Gjethuset både som udstillings- og koncertgæst.

• Ivor Palmer Jørgensen, administrations- og økonomichef i Halsnæs Forsyning A/S i snart fem år, har erfaring med ledelse og administration, fra bl.a. Rockwool, Coloplast, Radiometer og Lufthansa Sky Chefs. Er med egne ord storforbruger af kunst og oplevelser, og sætter stor pris på at støtte de kunstnere, der giver os oplevelser at arbejde videre med.

• Anders Kirkegaard, billedkunstner, tidligere medlem af Statens Kunstfond, og afdelingsleder ved flere kunstakademier m.m., stor retrospektiv udstilling i Gjethuset 2009, hvor flere sider af hans billedunivers blev vist. Lokalt især kendt for hans række af fortolkninger - parafraser - over guldaldermaleren L.A. Rings "Sommerdag ved Roskilde Fjord". Bosat i St. Karlsminde, Hundested.

• Steen Jørgensen, direktør i spillestedet Vega, bestyrelsesformand for Roskilde Festival m.m., tidligere mangeårig leder i Gjethuset fra 1998 til 2011. Bosat lokalt på Hanehoved, Frederiksværk.