Tæt dialog med erhvervslivet

15. juni 2016

Det lokale erhvervsliv skal have en endnu større rolle i forhold til at skabe vækst og udvikling i Halsnæs. Et nyt erhvervspanel vil fremover fungere som talerør mellem erhvervslivet og Halsnæs Kommune og komme med forslag til konkret handling

Håndværker i arbejde

Nøglen til at skabe lokal vækst og arbejdspladser samt at tiltrække flere borgere, virksomheder og turister er en stærkere dialog med erhvervslivet. Det mener man i hvert fald i Halsnæs Kommune. Tidligere på året besluttede byrådet at nedsætte et erhvervspanel for erhvervslivet, der skal styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og kommunen for at skabe vækst i Halsnæs.

Halsnæs Kommunes Erhvervspanel tæller otte medlemmer fra erhvervslivet, og planen er, at de fire gange årligt mødes med borgmester Steen Hasselriis, formand for Udvalget for Vækst og Erhverv Helge Friis og nøglepersoner fra administrationen.

”Det er et klart mål for os at skabe vækst og udvikling i Halsnæs, og det mener vi, at vi gør bedst i samarbejde med vores erhvervsdrivende. Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde, og dette er vores seneste indsats for at styrke det yderligere med et direkte dialogforum med mange typer af interessenter samlet om samme bord. Efter vores første møde er jeg ikke i tvivl om, at det er et samarbejde, der nok skal bære frugt,” siger borgmester Steen Hasselriis.

Råt for usødet fører til konkret handling

Tanken bag erhvervspanelet er, at medlemmerne skal kunne tale frit og åbnet på en så direkte måde, at det gerne skulle give sig udtryk i konkret handling. Hertil skal erhvervspanelet rådgive kommunen og være dialogpartner i forhold til nye initiativer.

”Dialogen skal være åben og tilbagemeldingerne skal komme råt for usødet fra vores erhvervspanel. På den måde danner vi et solidt og ærligt grundlag for vores fælles udvikling af Halsnæs, og det er efter vores mening vejen frem” siger formand for Udvalget for Vækst og Erhverv Helge Friis.

Erhvervspanelet mødtes for første gang i midten af maj. Blandt mødets temaer var blandt andet, hvordan visionen om det rå og autentiske Halsnæs kommer ud at arbejde i det lokale erhvervsliv og blandt områdets turismeaktører.

Det blev desuden vedtaget, at Halsnæs Kommunes Erhvervspanel på hvert af de fire årlige møder skal komme med mindst én samlet og handlingsrettet anbefaling.

”Vi ønsker alle at gøre en forskel for Halsnæs, og derfor har vi også besluttet, at vi, hver gang vi samles, skal komme med mindst et konkret forslag til et initiativ, som vi i samarbejde med kommunen kan iværksætte, styrke eller udvikle. Og så forpligter vi os også hver især på at bringe initiativerne videre i vores netværk, så de kan blive solidt forankrede ude i erhvervslivet,” siger medlem af Halsnæs Kommunes Erhvervspanel og ejer af Jens Henriksen Holding ApS Jens Henriksen.

 

Fakta:
Halsnæs Kommunes Erhvervspanel består af Christian Warrer (indehaver af Christian Warrer Grafisk), Morten Vilhelm (kunstnerisk og administrativ leder af Kulturhuset Gjethuset), Steen Andersen (administrerende direktør i Bifodan), Benny Loft (finansdirektør i Novozymes), Jens Henriksen (ejer af Jens Henriksen Holding ApS), Charlotte Grænge (erhvervskundechef i Danske Bank), Carsten Kristensen (direktør hos Halsnæs Ejendomsservice ApS – udpeget af Virksomhedsnetværket F5 ) og Peter Fjeldal (administrerende direktør i Halsnæs Medier – udpeget af Virksomhedsnetværket F5).