Vi cyklede 5000 km længere til arbejde

22. juni 2016

I år cyklede deltagerne i Halsnæs næsten 5000 km længere til arbejde, end i sidste års ’Vi cykler til arbejde’-kampagne.

Vi cykler til arbejde. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard
De 214 deltagere – som var både offentligt og private ansatte i Halsnæs Kommune – har i år haft ekstraordinært gode cykelben. Til sammen cyklede deltagerne knap 24.000 km, mod sidste års 18.990 km.

De 20 tilmeldte hold kom primært fra kommunens arbejdspladser, hvor holdet fra Frederiksværk Skole cyklede længst, nemlig 2500 km. De var dog langt fra at nå op på siden af Dansteel, som cyklede næsten 5000 km fordelt på de 15 deltagere.     

Årets resultat i Halsnæs stemmer godt overens med billedet i resten af landet, hvor deltagerne i ’Vi cykler på arbejde 2016’ i år gjorde et overvældende indtog på de danske cykelstier. 

Fantastisk måde at få sundhed i hverdagen på

”Det er et rigtig flot resultat, deltagerne har præsteret i år. Vi har i maj måned haft et fantastisk cykelvejr, og det har nok været medvirkende til, at deltagerne har været ekstra motiveret i kampagneperioden,” siger Christina Schneekloth, sundhedskonsulent i Halsnæs Kommune. 

”Det er super at se, at så mange af vores kommunale arbejdspladser deltager, og at de private virksomheder også er begyndt at komme med. Vi håber på godt vejr og medvind på cykelstierne i maj næste år, så vi slår dette års resultat - gerne med flere private arbejdspladser, som hopper op på cyklen og udfordrer Dansteel. Samtidig håber vi, at deltagerne vil fortsætte med at cykle til arbejde - og inspirere deres kollegaer til at gøre det samme - nu hvor årets kampagne er forbi,” siger Christina Schneekloth. 

Det var i år 20. gang, at ’Vi cykler til arbejde’ fik kollegaer over hele Danmark op på cyklen i maj måned. 

Fakta om ’Vi cykler til arbejde 2016’ 

  • 65.690 deltagere cyklede med i kampagnen i hele Danmark. 
  • Tilsammen cyklede de ca. 11 mio. kilometer i maj måned.
  • Deltagerne har tilsammen siddet i sadlen 814.100 dage. 
  • Det er det længste pr. deltager i kampagnens historie.
  • Samlet har deltagerene cyklet, hvad der svarer til 287 gange rundt om jorden - eller til månen tur/retur 14 gange.
  • I Halsnæs Kommune var der 20 hold og i alt 214 deltagere. 
  • De cyklede tilsammen 23.398 km, hvilket er næsten 5000 km længere end i 2015.